Wapenschild Sterkenburg

Binnen én buiten genieten

Bed and Breakfast in een echt kasteel

Romantisch en Gezellig

Bed and Breakfast in een kasteel betekent heerlijk buiten zijn. Genieten van een prachtige romantische omgeving met frisse lucht, grote monumentale bomen, weilanden, houtwallen, bos en water. Weg van uw verplichtingen, maar dicht bij Amsterdam en Utrecht.

Slapen in een écht Kasteel met een middeleeuwse toren met veel antiek, curiosa, kunst wat een warme een gezellige sfeer geeft. Maak een wandeling over het lommerrijke landgoed en ontdek de ooievaars op hun nest naast het Kasteel. Geniet van de kippen die vrij rondlopen, de eenden in de gracht en verwonder je over de reeën bij schemer in de boomgaard komen. Waar maak je dit nou mee? Voor rustzoekers is de Bed and Breakfast op deze buitenplaats de plek om te zijn.

Elf verschillende kamers

Het Kasteel biedt onderdak aan zes geheel verschillende Bed and Breakfast kamers en bieden zes bijzondere ervaringen. Kiest u uit de  torenkamers, te weten de Torenvalk-, of Uilenkamer of gaat uw voorkeur uit naar de kamers elders in het Kasteel, namelijk de  Schildpad-, IJsvogel-, Nachtegaal- of tot slot de Ooievaarkamer, onze prachtige bruidssuite. Overnachten in een kasteel is een bijzondere ervaring.

In het gezellige Tuinmanshuis vindt u de Spechten-, de Lijster- en de Zwaluwkamer, deze laatste biedt, vanuit uw bed, een schitterend uitzicht over de vijver. In het Koetshuis bevinden zich de Eenden- en de Fazantenkamer. Deze bijgebouwen liggen naast het Kasteel. De gerestaureerde gebouwen hebben de uitstraling van vroeger en het comfort van nu. De sfeervol gemeubileerde kamers beschikken allemaal over eigen badkamers.

Voor u als B&B gast is er de Rode Salon in het Kasteel waar u bij de open haard kan genieten van koffie, thee of een drankje.

Honden zijn toegestaan. In de Spechtenkamer in het Tuinmanshuis en de Schildpadkamer in het Kasteel zijn de viervoeters welkom.

Ontbijt met streekproducten

De volgende ochtend staat een heerlijk ontbijt met streekproducten en zelfgemaakte jam voor u klaar. Van 9 – 10.30 uur in het weekend en van 8 – 9.30 uur door de week zijn de eitjes gekookt en zijn de croissants en broden vers gebakken. Zo kunt u in alle rust genieten van het ontbijt.

Daarna is —bij voldoende belangstelling— tegen een geringe vergoeding in het weekend een rondleiding door het Kasteel mogelijk.

Geniet en laat u verwennen door al het prachtigs dat Kasteel Sterkenburg en de streek met prachtige natuur en vele landgoederen “Het buiten van Utrecht” u te bieden hebben.

 

 

Wat is er te doen op Sterkenburg en in de omgeving?

In deze Corona tijd is het voor gezinnen mogelijk om een speurtocht door het Kasteel te maken. Altijd al door een kasteel willen dwalen? Nu is de kans om Sterkenburg te ontdekken!

De Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek hebben u veel te bieden. Wij doen u enkele suggesties.

Restaurants:
Bentinck te Amerongen is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt en de groenten uit de kasteeltuin van kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen.
Brocante te Doorn ligt op 5 minuten rijden van kasteel Sterkenburg. Een restaurant met een gezellige en een moderne sfeer . Bij mooi weer kan er buiten op het terras gegeten worden.
‘t Klooster te Wijk bij Duurstede ligt in het mooie oude centrum en legt de nadruk op puur koken. De keuken laat zien waar wij vandaan komen en waar ons eten vandaan komt. Een avontuur om de ultieme smaak van de omgeving te ontdekken.
La Provence te Driebergen zal u in het sfeervolle restaurant verwennen met nieuwe verrassende creaties, smaakexplosies en topkwaliteit. Innovatie en vernieuwing staat hoog in het vaandel bij restaurant la Provence.
Torbijn te Langbroek, een buurtrestaurant dat wordt gerund door één familie
De Veldkeuken te Bunnik ligt op landgoed Oud Amelisweerd. Het restaurant is 100% eko gecertificeerd voor de Horeca. Er worden louter  biologische ingrediënten gebruikt.
Vroeg te Bunnik ontvangt u graag in de monumentale boerderij voor een typische Vroeg lunch, een heerlijke high tea of een diner. Met liefde bereid door de bakkers en chefs en met ingrediënten van ambachtelijke bodem.  

Bezienswaardigheden:
Het historisch centrum van Wijk bij Duurstede en Utrecht
Historische theetuin Bartimeus te Doorn
Huis Doorn te Doorn
Kasteel Amerongen te Amerongen
Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen
Von Gimborn arboretum te Doorn

Kanoën:
Botenverhuur De Rijnstroom te Bunnik
Kanoverhuur De Jonge Graaf te Cothen

Spa:
Sauna SpaSereen te Maarssen
Thermen Soesterberg te Soesterberg

Wandelpaden:
Klompenpaden
Op de Heuvelrug
Kaapse bossen
De mooiste routes
Utrechtse Heuvelrug

Fietsroutes:
Route Langbroekerwetering
Nederland fietsland

Er zijn ook jaarlijks terugkerende activiteiten zoals:
Het Kersenfestival Cothen
De Open Tuinen Dagen
De Schapenmarkt te Langbroek
De Kastelentocht Doorn
De Zeister Muziekdagen
Open Monumentendagen.

Open voor Bed and Breakfast

Heeft u behoefte aan rust en stilte in een gezonde groene omgeving met alle ruimte? Genieten van de eerste lentebloei en het avondgloren?Wij zijn - ook in deze Corona tijd - open voor B&B overnachtingen. Ons (h)eerlijke ontbijt wordt per kamer geserveerd.Na een ontspannen dag kunt u gebruik maken van onze table d’hôtes. Er wordt dan heerlijk voor u gekookt.Vanwege ons kleinschalige karakter bent u, ook in deze bijzondere tijd, bij ons van harte welkom.Vanzelfsprekend nemen wij in onze totale dienstverlening de richtlijnen van het RIVM in acht.

Arrangement:

Bed and breakfast met ontbijt op bed

Heerlijk ontbijten op de Ooievaarkamer of Schildpadkamer.

Arrangement:

Sterrendiner met overnachting

Dit arrangement is na 1 september 2020 weer te boeken.

Arrangement:

Kasteelheer of Kasteelvrouw voor een nacht

Romantische B&B met Prosecco en late uitcheck!

Arrangement:

Bed and Breakfast fietsarrangement

Op de fiets de prachtige omgeving verkennen.

Scroll naar top
  • Stuur ons een bericht

Test

Most Romantic Award 2020
Wapenschild Sterkenburg
Kasteelsterkenburg.nl gebruikt cookies om uw bezoek op Kasteelsterkenburg.nl geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.

Financieel verslag 2016
Stichting Vrienden van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Financieel verslag 2016
Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Nieuwsbrief kasteel Sterkenburg

Schrijf u nu in!