Search
Close this search box.
Kasteel Sterkenburg

[email protected]

Tel.: +31 (0)343-518047

Wapenschild Sterkenburg

Inspirerend en betoverend

Film- en fotolocatie

Binnenkort meer informatie

Vergaderen

De perfecte en unieke locatie voor vergaderingen

Arrangementen

Wij bieden alle ingrediënten om uw zakelijke bijenkomst tot een succes te maken

Teambuilding

Een inspirerende natuurrijke omgeving zorgen ervoor dat uw team het beste uit zichzelf kan halen

Onze keuken

Keuze uit de pure of klassieke keuken

Kasteel Sterkenburg: rust, ruimte en frisse lucht

Zakelijke bijeenkomsten in een kasteel zijn mogelijk dicht bij Utrecht, op Kasteel Sterkenburg. Deze buitenplaats ligt in de landelijke omgeving van de gemeente Utrechtse Heuvelrug: het Langbroekerweteringgebied. Alle rust en ruimte voor zakelijke bijeenkomsten. Of het nu om een vergadering gaat, een presentatie, een teambuildingsbijeenkomst of filmopnames. Dit is hier allemaal mogelijk. In uw vrije tijd of tussen de bedrijven door kunt u ook heerlijk wandelen en fietsen, niet alleen in het Langbroekerwetering gebied maar ook op de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek.  

De rustige ligging, de persoonlijke aandacht, de gerestaureerde sfeervolle gebouwen, de mogelijkheid te overnachten, privacy/exclusiviteit en slechts 10 autominuten van de A12 maakt deze buitenplaats tot een top locatie. 

Vergaderen

Kasteel Sterkenburg heeft verschillende ruimtes voor vergaderingen en presentaties: de Grote Zaal, de Gele & Rode Salon. 

Redenen om voor Kasteel Sterkenburg te kiezen
Kasteel 

Op de historische buitenplaats kunt u vergaderen in het Kasteel.
Neemt u plaats aan een grote vergadertafel of vergadert u liever in een comfortabele fauteuil? Wenst u een grote of juist een kleine ruimte of wellicht meerdere, zodat er in subgroepjes gewerkt kan worden? Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, wij denken graag met u mee.

Overnachten

Kasteel Sterkenburg leent zich uitstekend voor meerdaagse bijeenkomsten. Om op krachten te komen na een lange vergaderdag kunnen u en uw gasten overnachten in comfortabele kamers met eigen badkamer. De 8 B&B kamers bevinden zich in het Kasteel en het Koetshuis.

Capaciteit
Kasteel / Grote Zaal Kasteel / Grote Zaal
U-vorm tot 26 personen
Theater pm personen
Kasteel / Gele Salon Kasteel / Gele Salon
Vaste tafelopstelling 6 personen

Teambuilding

Tijdens of na afloop van uw bijeenkomst zijn er vele mogelijkheden om even de zinnen te verzetten. In en rondom het Kasteel kunnen diverse vergaderbreaks en teambuildingactiviteiten verzorgd worden. Een greep uit de mogelijkheden:

Kookworkshops

Voor groepen (ca. 12 personen) is de professionele keuken in de Kapschuur met heerlijk uitzicht op de boomgaard beschikbaar. In overleg met de kok kan een programma op maat worden samengesteld. Streekproducten, ook van het landgoed, kunnen daarbij een grote rol spelen.

In de keuken kan gedineerd worden tot 26 personen. Dineren in het Koetshuis of het Kasteel behoort ook tot de mogelijkheden.  Bij mooi weer wordt er buiten gegeten.

Yoga

Een unieke mogelijkheid voor de gasten: yoga op Sterkenburg. Om even tijd voor uzelf te hebben en afstand te nemen van de alledaagse drukte op het werk, gezin of sociaal leven. Om uw aandacht te verleggen van buiten naar binnen. Om op te laden zodat u zich ontspannen en soepel voelt. www.chillspirit.nl

Boogschieten

Boogschieten vraagt om een hoge concentratie, en dat biedt een prima link naar bijvoorbeeld een onderdeel focus en concentratie bij het bereiken van doelen. De deelnemers kunnen met drie verschillende type bogen schieten: Recurveboog Bare bow uitvoering (de normale evenementen boog), Compound boog en de Recurve boog (boog met stabilisatoren). Heel bijzonder om de kracht van de verschillende bogen te ervaren. Natuurlijk speelt bij teambuilding locatie een belangrijke rol.
www.one-events.nl

Natuurlijk Verbinden

Natuurlijk Verbinden richt zich op teamcoaching voor betere samenwerking. Daarbij wordt zij ondersteund door dieren (paarden, honden en/ of schapen). De dieren bezitten de kracht om het gedrag van deelnemers heel direct en puur te spiegelen, waardoor de kern van samenwerking snel naar boven komt. www.natuurlijk-verbinden.nl

Roofvogelworkshop 

Maak kennis met het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen. U leert de verschillende valkerijtechnieken en het zelf vliegen met roofvogels.  U gaat zelfstandig roofvogels naar uw valkeniershandschoen laten vliegen. www.valkenieren.nl/bedrijfsuitjes

Wandeling met een natuurgids

Kasteel Sterkenburg ligt centraal gelegen in de prachtige landelijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Een wandeling met een gids die u vertelt over alles wat de natuur ons te bieden heeft, is niet alleen leerzaam; ook zorgt de frisse lucht voor nieuwe energie om ook tijdens het vervolgprogramma optimaal te presteren.

Wijnproeverij

Op een verfrissende manier kennis maken met de wijnwereld van nu? Yuri Koster laat u op een andere manier naar wijn kijken. Hij is een wijnambassadeur van de nieuwe generatie. Dankzij jarenlange ervaring als Sommelier in diverse toprestaurants, laat hij u met passie en een flinke dosis flair op een andere manier naar wijn kijken. Of u nu een nieuwsgierige, beginnende of gevorderde wijndrinker bent, Yuri laat u liefde voor wijn groeien, waardoor elk glas beter zal smaken. www.yurikoster.nl

Workshop schermen

De deelnemers maken op unieke wijze kennis met de schermsport. De instructeur zorgt er voor dat alle materialen klaar staan zodat u met uw team gelijk aan de slag kan. Het programma bevat een korte inleiding over de geschiedenis van de schermsport, uitleg over de verschillende disciplines, het aanleren van de basis voetpassen en sluit af met een duel tussen de deelnemers.

Graag stellen wij een programma op maat voor u samen! Bekijk ook de foto’s in ons fotoboek.

Onze keuken

Kasteel Sterkenburg beschikt over een hoogwaardig culinair product dat in eigen beheer vanuit de Kapschuur op het terrein wordt verzorgd. Het culinaire assortiment is afgestemd op het gebruik van verse (veelal) biologische-, seizoensgebonden-en streekproducten.
Scroll naar boven
  • Stuur ons een bericht

Test

Most Romantic Award 2020

Financieel verslag 2016
Stichting Vrienden van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Financieel verslag 2016
Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Nieuwsbrief kasteel Sterkenburg

Schrijf u nu in!