Wapenschild Sterkenburg

Beleef een sprookje

Trouwen op kasteel Sterkenburg

Locatie

Binnen of buiten, u kiest uw passende trouwlocatie

Prijzen

Kasteel Sterkenburg biedt verschillende mogelijkheden om uw huwelijk te voltrekken

Ceremonie

Kasteel Sterkenburg biedt verschillende mogelijkheden om uw huwelijk te voltrekken

Onze keuken

Bekijk de mogelijkheden voor een overgetelijk feest

Fotoshoots

Zo mooi als in het mooiste sprookje, wij kleden het voor u aan!

Trouwen

Alles op één locatie

Midden in de prachtige landelijke omgeving van de gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt u deze bijzondere plek. Buitenplaats Sterkenburg biedt u de gelegenheid uw complete bruiloft op één locatie, zowel binnen als buiten, te vieren.
Huwelijksvoltrekking, kerkelijke inzegening, receptie, diner, feest en overnachtingen; het is allemaal mogelijk!

Ons team, dat bekend staat om de persoonlijke touch, staat graag voor u klaar om uw huwelijksdag onvergetelijk te maken!

10 redenen om voor Kasteel Sterkenburg te kiezen

Feestelijke bijeenkomsten

Kies voor een bijzondere locatie

Behalve voor huwelijken kunt u op Sterkenburg ook uitstekend terecht voor andere feestelijke bijeenkomsten. Of het nu gaat om een doopplechtigheid, lunch, diner, barbecue, high tea, borrel, receptie of feest.

Lekker eten en drinken is vanzelfsprekend.
 Dus heeft u iets te vieren? De bijzondere feestlocatie van Kasteel Sterkenburg) zorgt voor een onvergetelijke beleving.

Locatie

Ceremonie, diner en feest

Op de buitenplaats zijn verschillende gebouwen waar u de ceremonie, de receptie, het diner en het feest plaats kunt laten vinden. Favoriet is de ontvangst op de brug van het Kasteel, de ceremonie in de Grote Zaal, een chique diner in een van de kamers van het Kasteel, Koetshuis of het Tuinmanshuis en tot slot het feest in de Grote Zaal.
Bij mooi weer zijn een barbecue of picknick in de tuinen van de buitenplaats een ware beleving.
In de Grote Zaal van het Kasteel behoort een diner tot 70 personen tot de
mogelijkheden, terwijl op de gehele bel-étage bijvoorbeeld een receptie tot zo’n 235 personen mogelijk is.

Overnachting

Uw gasten kunnen overnachten in een comfortabele kamer op de buitenplaats, terwijl u geniet van uw huwelijksnacht in de romantische bruidssuite, de Ooievaarkamer. 
In het Kasteel, Tuinmanshuis en Koetshuis, zijn in totaal 11 fijne kamers, met eigen badkamer waar u en uw gasten na een mooie dag helemaal tot rust kunnen komen. De volgende dag kunt u met uw gasten tijdens een heerlijk ontbijt in de Middenzaal van het Tuinmanshuis nagenieten van uw huwelijksdag.

Prijzen

Aan elke bruiloft hangt een kostenplaatje. De prijs voor een huwelijk bestaat uit vaste en variabele kosten. De hoogte van het bedrag wordt uiteindelijk bepaald door uw specifieke wensen over wat er bijvoorbeeld geserveerd zal worden op uw huwelijk, het aantal gasten, de aankleding met bloemen, muziek etc.

Om een indruk te geven wat een bruiloft op Kasteel Sterkenburg aan kosten met zich brengt, hierbij een indicatie.

Vaste kosten:

24 uur exclusiviteit van de locatie, inclusief de bel-étage van het Kasteel, de bruidssuite en de 10 B&B kamers bedraagt € 3.950,– incl. btw.

Variabele kosten:

Kosten als catering tijdens de dag, de borrel, het diner, geluidsinstallaties en andere voorzieningen, zijn afhankelijk van uw voorkeuren. Dit bespreken wij graag met u tijdens een persoonlijke ontmoeting.

  • Een dagprogramma (welkomstdrankje & lekkernij, taart & toost) vanaf € 15,50 per persoon.
  • Een viergangenmenu vanaf € 49,50 per persoon met een minimum van 20 personen.
  • Voor een aansluitende feestavond (uitkoop drank en twee hapjes per persoon) kunt u rekening houden met circa € 34,50 per persoon
  • incl. btw 
Wat is er nog meer nodig op deze dag? 


Enkele tips:

Een ambtenaar van de burgerlijke stand is onmisbaar op deze dag. Voor de tarieven trouwen in Gemeente Utrechtse Heuvelrug, klik hier.

U kunt het wettelijk huwelijk laten voltrekken door Ceremooiste, Vera Boonen. Zij is als zelfstandig gevestigde BABS beschikbaar voor het voltrekken van huwelijken en zorgt met Ceremooiste graag voor een onvergetelijke trouwceremonie.

Kasteel Sterkenburg werkt samen met bedrijven uit de directe omgeving die een mooie bijdrage kunnen leveren aan uw bruiloft zoals:
Veldhysen Bloemen te Doorn
Annemarie Bakker Fotografie te Veenendaal
Mirjam Verschoor Fotografie 
Visagie en hairstyling Visazine te Amersfoort

Ceremonie

Kasteel Sterkenburg is door de gemeente Utrechtse Heuvelrug aangewezen als officiële trouwlocatie waar het wettelijk huwelijk voltrokken kan worden.

In de gewijde Kapel van het Kasteel, kunt u uw kerkelijke inzegening laten plaatsvinden.

Onze keuken

De keuken van Kasteel Sterkenburg biedt hoogwaardige gerechten die in eigen beheer in de Kapschuur, onze professionele keuken, worden bereid.

Vanuit onze doelstelling om een bijdrage te leveren aan duurzaam ondernemerschap, wordt door onze kok en zijn team gekookt met zoveel mogelijk biologische- , seizoensgebonden- en streekproducten. Echt eten bestaat uit pure ingrediënten. 

Puur of Klassiek

In eerste instantie zullen wij altijd menusuggesties aan u voorleggen die uit gaan van de duurzame variant. Mocht u echter toch de voorkeur geven aan “klassiekers” met een minder duurzaam karakter, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.

U kunt zich verzekerd voelen van smaakvolle, originele en kwalitatief hoogwaardige gerechten !

Fotoshoots

Prijs fotoreportage

Zowel in de sfeervol ingerichte kamers op de bel-étage (Grote Zaal, Kapel, Rode Salon, Gele Salon, Hal met trap) van Kasteel Sterkenburg als buiten kunt u de mooiste foto’s maken.
Totale duur van een fotoreportage (geen drone opnames) bedraagt minimaal 1 uur met maximaal 6 personen. Kosten € 300,– per uur (fotograaf is niet inbegrepen) vooraf te betalen. Elk volgend half uur of gedeelte daarvan is € 150,–. Toeslag € 25,– per uur voor elke persoon meer. Borg € 150,–.

U kunt een aanvraag voor een fotoreportage mailen naar [email protected]

Fotograaf

Kasteel Sterkenburg werkt naar tevredenheid samen met de fotografen Mirjam Verschoor en Annemarie Bakker. Zij kennen het kasteel en de mogelijkheden. Wij bevelen hen van harte aan!

Scroll naar top
  • Stuur ons een bericht

Test

Most Romantic Award 2020
Wapenschild Sterkenburg
Kasteelsterkenburg.nl gebruikt cookies om uw bezoek op Kasteelsterkenburg.nl geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.

Financieel verslag 2016
Stichting Vrienden van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Financieel verslag 2016
Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Nieuwsbrief kasteel Sterkenburg

Schrijf u nu in!