Beleef het najaar op Kasteel Sterkenburg

Duiventoren Sterkenburg

De herfst heeft zijn intrede gedaan. Na een mooie, warme zomer zijn de eeuwenoude bomen op en rondom onze buitenplaats in prachtige herfstkleuren aan het veranderen. De kastanjes, eikeltjes en beukennootjes liggen voor het oprapen. Heerlijk om samen tot rust te komen in een écht Kasteel of in het Tuinmanshuis. Genieten op onze buitenplaats van een sfeervolle historische omgeving met alle ruimte, vogels en mooie natuur.

’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar met producten uit de streek en jam die wij zelf maken van onze biologische vruchten uit de tuin. U kunt in alle rust genieten van het ontbijt.

Er zijn allerlei mogelijkheden om er op uit te gaan. De omgeving is zeer de moeite waard. Zo wordt de Langbroekerdijk, waar Kasteel Sterkenburg aan ligt, ook wel de “kleine Loire” genoemd vanwege de vele buitenplaatsen en kastelen die er zijn.

U stapt zo de natuur in. Tijdens een ochtendwandeling in het aangrenzende parkbos kunt u de spechten horen en zelfs reeën zien. In de avond hoort u de uilen. Voor lange wandelingen zijn er allerlei mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld het klompenpad “Aderwinkelpad” en er zijn geaccidenteerde wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug.

Er lopen diverse fietsroutes langs Kasteel Sterkenburg zoals de route Langbroekerwetering en de route Oude Kromme Rijn. Voor (elektrische) fietsen of mountainbikes kan worden gezorgd. Tijdige reservering is wel belangrijk.
De Utrechtse Heuvelrug, de Betuwe en de Kromme Rijnstreek hebben zoveel moois te bieden!

Natuurlijk kunt u ook op de buitenplaats blijven. In de huiselijke sfeer van de Rode Salon, waar ’s avonds de open haard brandt, knus met een boek en een glaasje wijn. De Gele Salon is weer heel gezellig voor spelletjes aan de grote tafel.
Om even tijd voor uzelf te hebben en afstand te nemen van de alledaagse drukte kunt u ook op afspraak een yoga les krijgen op Sterkenburg die gegeven wordt door Chillspirit.

Gezien de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van covid-19 – de sluiting van de restaurants – is het toegestaan om zelf kant en klaar eten mee te nemen of te laten bezorgen op Kasteel Sterkenburg. Zelf eten koken of klaar maken is echter niet mogelijk. U en onze overige gasten kunnen dineren in het Tuinmanshuis waar de tafels gedekt zijn en tussen 18 en 21 uur de kaarsjes branden. Er zijn diverse gekoelde dranken (fris, bier, wijn, water, sap) bij ons te verkrijgen.

Kasteel Sterkenburg, een particulier bewoonde buitenplaats, is kleinschalig met haar 7 B&B kamers in het Kasteel en 3 in het Tuinmanshuis.

Prijzen “Beleef het najaar op Kasteel Sterkenburg” arrangement voor 2 personen:
– 2 nachten
 -2x ontbijt voor 2 personen
-routekaartje van het gebied
-hond is in enkele kamers toegestaan tegen meerprijs van € 15,- per nacht

 • kamer (standaard) in het Tuinmanshuis € 260,-
 • kamer (de luxe) in het Tuinmanshuis € 315,-
 • kamer (standaard) in het Kasteel € 345,-
 • kamer (de luxe) in het Kasteel € 410,-
 • kamer (superior) in het Kasteel € 450,-

 Overige prijzen:

 • huur elektrische fietsen/mountainbikes
  inclusief 1 flesje water en 1 mueslireep € 27,50 p.p. per dag
 • yoga tarieven zie Chillspirit
 • service dineren in het Tuinmanshuis € 5,00 p.p.

Vanzelfsprekend nemen wij in onze totale dienstverlening de richtlijnen van het RIVM in acht.

Bekijk hier welke kamers wij voor u hebben.

Check hier de beschikbaarheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
 • Stuur ons een bericht

Test

Most Romantic Award 2020
Wapenschild Sterkenburg
Kasteelsterkenburg.nl gebruikt cookies om uw bezoek op Kasteelsterkenburg.nl geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.

Financieel verslag 2016
Stichting Vrienden van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Financieel verslag 2016
Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Sterkenburg

Nieuwsbrief kasteel Sterkenburg

Schrijf u nu in!